Projecten

Tijdens de KidsClub en de ChillClub wordt regelmatig gezamenlijk gewerkt aan een 'groot project' waarmee we ons verhaal aan de buitenwereld laten zien. 

Van alle kanten stralend sterk (2015)

Een ontroerende en indrukwekkende film waarin jongeren laten zien wat de impact is van kanker in het gezin en hoe fijn een plek als het Adamas Inloophuis voor je kan zijn. De film kan onder meer worden uitgeleend voor vertoning op school. De trailer staat onderaan deze pagina. 

Hé, moet je kijken! (2011)

Onder begeleiding van de jeugdvrijwilligers en van mediaproducent Henny Beijer maakten de AdamasKids (4-12) een prachtige, ontroerende documentaire over wat kanker in het leven van een kind teweegbrengt. Ze werden bovendien geholpen door een aantal oudere Adamassers, die de visagie en een deel van de techniek voor hun rekening namen. Er is gefilmd in een echte filmstudio, op de Vennepse basisscholen Brederode en ‘t Joppe, op het sportveld en bij de kinderen thuis. En een film is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Als klap op de vuurpijl werd daarom in geluidsstudio V-KING met de hele cast een heuse soundtrack opgenomen.

De Bonte Stoet (2010)

De Bonte Stoet is een ontwapenend theaterprogramma waarin kinderen en jongeren laten zien welke impact kanker op hun leven heeft. Het programma werd bedacht, gespeeld en geregisseerd door 32 jonge Adamas-bezoekers, die op hartveroverende wijze hun verhaal vertellen door middel van zang, dans, toneel, rap en muziek. De productie werd op 12 juni 2010 op de planken gebracht in het Hoofddorpse theater De Meerse.

AdamasBeat, the Movie (2008)

In deze ruim 20 minuten durende film vertellen tien jonge bezoekers van de ChillClub (13-16) over hun confrontatie met kanker, en over de rol die het inloophuis speelt in hun verwerkingsproces. Door hun openhartige verhalen is het een adembenemend en hartverwarmend document geworden.