Gestalttherapie

Leer jezelf te helpen en jezelf te zijn

Wat kan Gestalttherapie voor je betekenen?

De diagnose kanker brengt een enorme schok in je leven teweeg. Plotseling is niets meer vanzelfsprekend. Gevoelens van angst, verdriet, ongeloof en onmacht kunnen de overhand nemen. Door deze nare gevoelens niet te bevechten maar ze bewust te beleven, kun je deze moeilijke periode weer te boven komen. Want te midden van alle onzekerheden kun je blijven vertrouwen op je eigen inzicht, gevoel en intuïtie. Je kunt nog steeds keuzes maken.
De confrontatie met kanker kan ook leiden tot een herbezinning op wie je bent en wat je wilt in het leven. Misschien voel je de behoefte om ‘oud zeer’ op te ruimen, of merk je dat je anders aankijkt tegen de relaties met de mensen om je heen. De Gestalttherapeut kan je in deze roerige tijden ondersteunen door samen te kijken naar wat je bezighoudt, hoe jij je situatie beleeft en hoe je ermee omgaat.

Het verloop van het begeleidingstraject

De nadruk ligt bij Gestalttherapie niet op het denken en het verklaren, maar meer op wat je zintuigen waarnemen en wat je lijfelijk ervaart. Door contact te maken met je eigen beleving, kom je vaak sneller en dichter bij het antwoord op je levensvragen dan door er langdurig over te piekeren. Wanneer je moeite hebt je verbaal of emotioneel te uiten, kun je tevens aan de slag met diverse vormen van creatieve expressie. Daarmee spreek je je fantasie en uitdrukkingsvermogen aan en staat je hoofd even stil. Het verbeelden van een ervaring, een behoefte of een wens kan je weer in beweging zetten en nieuwe inzichten geven.
De Gestalttherapeut werkt niet volgens een vastomlijnde methode, maar kijkt gedurende de behandeling welke aanpak voor jou het beste werkt. Het doel is je in contact te brengen met jezelf en met de wereld om je heen, zodat je de verantwoordelijkheid (weer) kunt nemen om te kiezen hoe je met jezelf en met anderen wilt omgaan, oftewel: hoe jij je leven vorm wilt geven.

Duur en frequentie

Een consult bij de Gestalttherapeut duurt gemiddeld 1 uur. Kortere of langere consulten, en consulten aan huis zijn op verzoek eveneens mogelijk.

Vergoeding

De kosten van begeleiding door de Gestalttherapeut kunnen deels of volledig in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. De therapeut kan je hierover in het eerste gesprek informeren.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak met de therapeut kun je contact opnemen met het Adamas Inloophuis:

    0252-680233
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze informatie downloaden

Wil je deze informatie nog eens rustig doorlezen of naar iemand doorsturen? Download dan de therapeutenflyer van Annemieke Kolle.

Flyer Gestalttherapie download .pdf 

annemieke-kolleOver de therapeut

Annemieke Kolle is sinds 1986 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Als Gestalttherapeut en relatietherapeut begeleidt zij veel mensen die, om verschillende oorzaken, met depressieve klachten kampen.
Annemieke is sinds enkele jaren aan het inloophuis verbonden. Zij heeft in haar familie van nabij ervaren hoe ingrijpend de diagnose kanker kan zijn en hoe belangrijk het is om dan je ervaringen en je verhaal te kunnen delen.