Integratieve jongerentherapie

Begeleiding van jongeren vanaf 12 jaar

Kanker zet je wereld op z’n kop

De confrontatie met kanker zet je wereld op z’n kop en brengt veel onzekerheden met zich mee. Alles wordt in één klap anders. Dat je verdrietig, bezorgd en bang bent zal iedereen begrijpen. Maar je kunt ook emoties ervaren die wat minder voor de hand liggen, zoals boosheid of jaloezie. Of zelfs een tijdje helemaal niets voelen. Ook dat is normaal en absoluut niets om je voor te schamen.
Het kan prettig zijn om in deze verwarrende periode ondersteuning te krijgen van iemand die iets verder van je afstaat, en er helemaal voor jou is. De integratief jongerentherapeut is er om naar je te luisteren en samen met jou op zoek te gaan naar manieren om beter met gevoelens, gedachten en praktische situaties om te gaan. Want dat dat niet altijd even makkelijk is, is logisch. Je bent tenslotte ook nog bezig met je ontwikkeling: school, stage of werk gaan gewoon door, en leeftijdsgenoten begrijpen niet altijd even goed wat het nu precies betekent
om ziek te zijn of een zieke dierbare te hebben. De jongerentherapeut van het Adamas Inloophuis heeft veel ervaring met het begeleiden van jongeren die, op welke manier dan ook, met kanker te maken hebben (gehad).

Het verloop van het begeleidingstraject

In het intakegesprek krijg je de ruimte om aan te geven tegen welke problemen je aanloopt. Alles wat je met de jongerentherapeut bespreekt, blijft tussen jullie. Je kunt dus vertellen wat je dwarszit, zonder rekening te hoeven houden met je omgeving. Wat er in de daaropvolgende sessies gebeurt, is afhankelijk van wat jij nodig hebt om beter in je vel te zitten. Als jij je hart eens lekker wilt luchten, krijg je daarvoor alle ruimte. Als
je wilt praten, luistert de therapeut, maar als praten je niet zo ligt, kunnen we ook gebruikmaken van visualisaties, een creatieve activiteit of therapeutisch spel.
Wanneer daar behoefte aan is, ben je ook welkom met het hele gezin. De therapeut kan helpen het onderlinge begrip en respect voor ieders individuele verwerkingsproces te vergroten. Een stevige (thuis)basis is in roerige tijden tenslotte heel belangrijk!

Duur en frequentie

Een sessie bij de integratief jongerentherapeut duurt 50 minuten. Doorgaans bestaat een begeleidingstraject uit 7 tot 19 sessies. De therapeut bespreekt regelmatig de voortgang met je – als jij dat wilt met je partner of je ouder(s) erbij. Het intakegesprek is gratis.

Vergoeding

De kosten van begeleiding door de integratief jongerentherapeut kunnen deels of volledig in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. De therapeut kan je hierover in het eerste gesprek informeren.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak met de therapeut kun je contact opnemen met het Adamas Inloophuis:

    0252-680233
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze informatie downloaden

Wil je deze informatie nog eens rustig doorlezen of naar iemand doorsturen? Download dan de therapeutenflyer van Marjo Vermeulen.
Flyer Integratieve jongerentherapie download .pdf

marjo-vermeulenOver de therapeut

Marjo Vermeulen is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren vanaf 12 jaar die, op welke manier dan ook, uit hun evenwicht zijn geraakt. Samen met integratief kindertherapeut Lynn Jonkman heeft Marjo een eigen praktijk waarin zij kinderen en jongeren – én hun ouders/opvoeders – begeleiden, adviseren en informeren.