Wil jij gastvrouw/heer zijn in Spaarne Gasthuis?

Ankie Prokos met Roos aan bed SG lachend
Ankie Prokos: “Gastvrouw zijn bij in het Spaarne Gasthuis is bijzonder. Je komt de patiënten en hun naasten tegen in een hele heftige fase van hun leven. Door ze aandacht te geven, een luisterend oor te bieden, of om niet-medische vragen te beantwoorden kunnen we ze ondersteunen bij dit moeilijke proces. De ene keer met een traan, maar vaker met een lach. Het heeft mijn leven echt verrijkt”.


Gastvrouw/-heer zijn in locatie Spaarne Gasthuis

De gastvrouwen/-heren van Adamas lopen rond in het oncologiecentrum. In de wachtkamers van de poli en bestralingsruimtes van Antoni van Leeuwenhoek , dagbehandeling en huiskamer. Ook is er een Adamas ruimte waar gasten van harte welkom zijn. De gasten zijn welkom op elk voor hen gewenst moment, ze hoeven geen afspraak te maken. Als gastvrouw/-heer: 

  • Bied je en luisterend oor
  • Denk je actief mee en adviseer je over aanvullende hulp
  • Informeer je gast over Adamas of een ander inloophuis/POC 
  • Bied je de gast sociaal contact voor, tijdens of na een behandeling of een afspraak
  • Biedt je ondersteuning waar op dat moment behoefte aan bestaat
  • Werk je nauw samen met Spaarne Gasthuis en Antoni van Leeuwenhoek
  • Geef je geen medisch advies.

Wie zoeken we?
In gesprek AvLKan je goed luisteren, maak je makkelijk contact en ben je invoelend? Kan je pro-actief op mensen afstappen en zelfstandig werken? Heb je affiniteit met oncologie en wil je in het Spaarne Gasthuis werken als vrijwilliger? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden. 
Wat bieden wij?
Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor Adamas. Daarom streven we ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie, verdiepende trainingen en teambuildingsdagen. Om te kunnen ervaren of dit vrijwilligerswerk bij je past en om de sfeer in het Adamas Inloophuis te proeven is het mogelijk om eerst een aantal keer mee te lopen met een ervaren gastvrouw. Gastvrouwen en gastheren krijgen de basisopleiding van gastvrouw/-heer. Deze basistraining wordt op vrijdag 3 april, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020 van 9:00 - 16:30 uur gegeven. Deze training wordt aangevuld met specifieke training gericht is op het vrijwilligerswerk in het Spaarne Gasthuis. 
Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin ook een proefperiode van drie maanden is opgenomen. Ieder jaar vind er een evaluatiegesprek plaats. 

 

Ben je geinteresseerd?

Wanneer je interesse hebt kun je het online aanmeldingsformulier gebruiken. Voorafgaand aan de training word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Mocht je 1 van de trainingsdagen verhinderd zijn dan kan je dit met Marcia bespreken, hier kan vast een oplossing voor gevonden worden. 

Meer informatie?
Marcia de Groot
Coördinator Vrijwilligers
0252-680233
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.