José Kortekaas neemt afscheid: "ik ben vooral heel dankbaar".

Bijna 13 jaar is José Kortekaas actief geweest bij het Adamas Inloophuis. Vanaf het moment dat haar goede vriendin Lily NieuwenhuizenJose Kortekaas op het idee kwam een inloophuis te openen in Nieuw-Vennep, is José er als lid van de initiatiefgroep bij betrokken geweest. Na de opening van het huis in 2007 werkte zij er jarenlang als coördinator en later stond zij aan de basis van de samenwerking met het Spaarne Gasthuis waar Adamas sinds vier jaar ook actief is. Nu vindt José dat de tijd gekomen is om een nieuwe stap te zetten in haar leven. Maar iets achter laten waar je zo met hart en ziel aan meegewerkt hebt, dat doe je niet zo maar.

“We hebben in het begin van Adamas echt het wiel moeten uitvinden: welke locatie, welke activiteiten, hoe leiden we de vrijwilligers op, waar halen we het geld vandaan. We hebben het gelijk groot aangepakt, en ons meteen gericht op kwaliteit. Het doet me dan ook goed dat het Adamas Inloophuis nu tot een van de beste inloophuizen van het land behoort. Ik heb heel veel energie in Adamas gestoken, heel veel gegeven, maar het heeft mij daarnaast ontzettend veel gebracht. Ik heb bij Adamas een enorme ontwikkeling doorgemaakt, mijzelf en mijn talenten beter leren kennen en waarderen. Deze ervaringen maken dat ik de volgende stap kan zetten in mijn leven.”

“Als ik terugkijk op de jaren die ik bij Adamas heb gewerkt, dan voel ik vooral een grote dankbaarheid. Iedere keer weer zijn er zoveel mensen bereid zich in te zetten voor het Adamas Inloophuis. Zonder vrijwilligers, sponsoren, relaties en ambassadeurs kan de deur niet open. Er waren de afgelopen jaren veel hoogtepunten: de opening van het inloophuis was daar natuurlijk één van evenals de samenwerking met het Spaarne Gasthuis. Dat laatste hebben we met de grootst mogelijk zorgvuldigheid voor elkaar gekregen en dat Adamas nu echt gezien wordt en als gelijkwaardige partner wordt beschouwd: daar ben ik best trots op. Maar juist ook die vele intense gesprekken die ik in het Spaarne en in het inloophuis heb mogen voeren, dat mensen je op zo’n kwetsbaar moment in hun leven zo dichtbij laten komen en je zoveel vertrouwen schenken: al die mooie gesprekken zijn allemaal hoogtepuntjes, kleine diamantjes die tezamen de groeidiamant vormen die Adamas is.”

“En nu is het dus tijd voor een volgende stap: ik ga voor mijzelf beginnen als coach rondom bewustwording en energetisch werk. Alle ervaringen vanuit Adamas en mijn persoonlijke leven neem ik mee. Ik heb er alle vertrouwen dat die positief zullen bijdragen binnen de praktijk. Het is spannend om zo’n nieuwe stap te zetten, maar ik ben er ook aan toe. Adamas zal ik altijd in mijn hart dragen, en ik blijf vanaf de zijlijn ook zeker betrokken bij het inloophuis.”

Vanaf 1 oktober neemt José Kortekaas officieel afscheid van het Adamas Inloophuis. Haar opvolgster, Connie Cornelissen, is al sinds 1 augustus in het Spaarne Gasthuis aan de slag, dus José heeft gelukkig alle tijd gehad om haar werkzaamheden aan Connie en de andere coördinatoren over te dragen. Adamas is José enorm dankbaar voor alles wat zij voor het inloophuis heeft betekend, en wenst haar ontzettend veel succes en voldoening toe bij die nieuwe stap die ze nu in haar leven gaat zetten.