Familievoorstelling 'De Dromenstelers' in theater De Meerse

dromenstelersSteeds meer kinderen krijgen te maken met kanker. Soms zelf, vaker als hun ouders, opa of oma, of iemand die dicht bij ze staat kanker krijgt. Nog te vaak worden kinderen weggehouden van informatie en emoties. Met de familiemusical ‘De Dromenstelers’ wil het Spaarne Gasthuis in samenwerking met het Adamas Inloophuis en basisschool de Bosrank in Hoofddorp praten over kanker met kinderen bespreekbaar maken.

Veel ouders zijn in de veronderstelling dat je kinderen niet moet belasten met ‘dit zware onderwerp’. Kinderen horen zich hier toch geen zorgen over te moeten maken? "Wij vertellen altijd dat kinderen veel voelen, horen en zien. Dat openheid veel kan brengen en praten over kanker goed is voor de verwerking", aldus Elvira Pronk, coördinator Kinderen en Jeugd bij Adamas.

Familiemusical
Een speciale theaterregisseur een prachtig, ontroerend script geschreven met muziek, zang en dans. In de familievoorstelling De Dromenstelers kijken we naar het dagelijkse leven van een doorsnee gezin. Allemaal hebben ze gelukkige dromen. Totdat mama iets vreemds vindt op haar lichaam. Hoe krijgt het gezin de vervelende Dromenstelers het huis uit? De voorstelling vindt 19 november plaats in Theater De Meerse en is bedoeld voor ouders en kinderen. “Toen ik gevraagd werd door het Spaarne Gasthuis of mijn klas wilde deelnemen aan de musical, twijfelde ik geen moment. Bij ons op school hebben wij begin dit jaar een sterfgeval door kanker gehad en ervoeren wij zelf hoe belangrijk het is om kinderen te betrekken en te helpen met hun emoties. Een geweldig initiatief van het ziekenhuis,” aldus Marije Folkeringa, docent op basisschool De Bosrank in Hoofddorp.

De avond wordt gepresenteerd door Janouk Kelderman, presentatrice van het Klokhuis. In het voorprogramma spreken specialisten met het publiek in de zaal en zal wethouder Tom Horn van Haarlemmermeer de avond openen. Kinderen gaan met een hoofd vol dromen naar huis.

Waar en wanneer
Maandag 19 november om 18.30 uur in De Meerse Hoofddorp
Toegang €3,50 inclusief 1 drankje. Kaartjes zijn via deze link te bestellen.
De opbrengst gaat naar het Oncologie Centrum van het Spaarne Gasthuis.