Wereldkankerdag: open dag & doneer je haar

Op maandag 4 februari 2019 is het Wereldkankerdag. Ter gelegenheid daarvan organiseert Adamas op die dag van 09.30 - 17.00 uur een open dag en kun je je haar laten knippen en doneren voor stichting Haarwensen. "Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag stilgestaan bij de impact van kanker”, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.”
Tijdens de open dag is iedereen van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen voor een kopje koffie of thee. Je kan meedoen aan het open atelier of genieten van een handmassage. Onze gastvrouwen en –heren beantwoorden alle vragen die er zijn over onze activiteiten en wat Adamas voor iemand kan betekenen.

Doneer je haar Per jaar verliezen zo’n 500 kinderen met kanker hun haar als gevolg van chemotherapie. Een haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind zich in elk geval aan de buitenkant niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Stichting Haarwensen maakt gratis haarwerken van het haar dat door volwassenen en kinderen is geschonken. 
Wil je ook je haar doneren? Tijdens de open dag is tussen 13.00 en 17.00 uur de bekende Amsterdamse ‘krullenkapper’ Simcha & friends in het inloophuis aanwezig. Zij maken een vlecht in je haar, knippen deze zorgvuldig af en zorgen ervoor dat je een leuk nieuw kapsel krijgt. Op www.adamas-inloophuis.nl/doneerjehaar lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen.

doneerjehaar header