Maak van je shit een hit - theatervoorstelling Floralis

Mira van der Lubbe (31) ontdekte op haar 27ste dat ze drager is van het ‘borstkankergen’. Haar moeder kreeg de ziekte drie keer, haar oma overleed eraan, in een tijd dat kanker nog ‘K’ heette. Van der Lubbe wil haar borsten preventief laten verwijderen. Haar verhaal verwerkte ze in een lichte theatervoorstelling, met liedteksten van vader Huub.
Teaser shit hit
Theatervoorstelling
Maak van je shit een hit is een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp. In de zelfgeschreven voorstelling, met liedteksten van vader Huub, vertelt Van der Lubbe openhartig over het doembeeld van borstkanker, de ziekte die tijdens haar jeugd in het gezin zo veel verdriet en onzekerheid veroorzaakte: toen Mira 2,5 jaar oud was, toen ze 7 was en daarna nog eens toen ze 12 was. Op toneel is ze eerlijk over de ergernis van de pre-puber als haar moeder voor de derde keer ziek blijkt. ‘Ik denk alleen maar: daar gáán we weer. […] Krijgt ze verdomme wéér kanker.’

Maak van je shit een hit is een persoonlijke, muzikale en theatrale show over hoe te leven als je weet dat je belast bent met een erfelijk borstkanker-gen. Over de gevolgen daarvan en het maken van keuzes. Hoe graag we dat ook zou willen, geen enkel leven is louter en alleen een successtory. het zijn juist de imperfecties die ons bestaan waarde en betekenis geven. Een krachtig verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Bij Adamas herkennen ze deze verhalen. Daarom vroegen zij Mira of ze haar tot nu toe overal uitverkochte voorstelling bij hen in de buurt wilde spelen, en dat wilde ze! Zorg en Zekerheid ondersteunt deze indrukwekkende voorstelling financieel.

Over Stichting Zorg en Zekerheid
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid maakt via de Stichting Zorg en Zekerheid ruimte voor innovatie in de gezondheidszorg. Hiermee dragen we bij aan de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de gezondheidszorg voor iedereen. Projecten die niet via de reguliere weg gefinancierd kunnen worden, krijgen zo een kans. Meer informatie: www.zorgenzekerheid.nl/stichting.

Kaarten bestellen
Locatie: Theater Floralis, Floralisplein 69, Lisse
Datum: 3 juni van 20:00-21:15 (zonder pauze)
Kosten: € 7.50 (incl. consumptie)
Kaarten bestellen via: floralislisse

Meer informatie over maak van je shit een hit: www.maakvanjeshiteenhit.nl