Wil jij gastvrouw/-heer worden?

Altijd al gastvrouw of gastheer willen zijn bij het Adamas voor 4 uur in de week? Op vrijdag 15 april beginnen we met onze basistraining voor nieuwe gastvrouwen en heren. Kom jij ons team versterker en je leven verrijken bij Adamas ?

Kwaliteiten
Als gastvrouw of gastheer kom je in contact met mensen in de meeste kwetsbare periode van hun leven. Het is daarom essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is niet noodzakelijk om uit eigen ervaring te weten wat het betekent om geconfronteerd te worden met kanker.

Gastvrouw Rozemarie Teunissen,: “Sinds ik bij Adamas gastvrouw ben , weet ik weer wat stralen is! Samen met andere vrijwilligers laat je het leven van mensen met kanker weer wat stralen. Dit is ontzettend mooi en waardevol om mee te maken. En tegelijkertijd groei en straal jezelf ook bij Adamas. Het is geven en nemen met een lach en een traan."

Basistraining
Bij Adamas vinden we het enorm belangrijk om de kwaliteit van onze ondersteuning en begeleiding hoog te houden. Gasten mogen immers verwachten dat ze bij Adamas professioneel ontvangen worden. Daarom geven we onze vrijwilligers in de basistraining handvatten om die ondersteuning en begeleiding op een goede manier in te kunnen vullen. Je krijgt immers soms te maken met heftige situaties en verhalen, daar bereiden we vrijwilligers in onze basistraining dan ook goed op voor. De basistraining bestaat uit twee dagen (15 & 16 april) en nog drie avonden. Na het afronden van de basistraining kan je aan de slag in ons huis in Nieuw-Vennep maar ook in het Spaarne Gasthuis mits je voorkeur daar naar uitgaat natuurlijk.

Wat biedt Adamas jou?

We bieden vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode van drie maanden is opgenomen. Naast de basistraining bieden wij ook een uitgebreid trainingsaanbod aan van privé coaching, leuke workshops en verdiepende trainingen.

Aanmelden
Je kunt je online aanmelden. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact  op met Marcia de Groot, Coördinator Vrijwilligers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42021359.