Erespeld Haarlemmermeer voor José Kortekaas

op 19 januari organiseerde Adamas Inloophuis voor haar 10 jarig jubileum voor alle gasten, (oud)vrijwilligers, sponsoren, stakeholders en vrienden van Adamas een mooie theateravond. Het toneelstuk “Help ik leef’, een humoristische en acrobatische komedie over een egocentrische kankerpatiënt, was een groot succes.  

Toneelstuk “Help ik Leef”
Theatergroep Alaska Unlimited doorbreekt met dit toneelstuk twee taboes, namelijk dat om kanker niet gelachen mag worden en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn. In 'Help ik Leef' staat de relatie tussen een man en een vrouw centraal. Hans wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling verbeeld. 

Toneelvoorstelling Help ik Leef 3 2000 x 1333  Jose ontvangt erespeld van Burgermeester 2000 x 1333  
Erespeld voor José Kortekaas
Na de voorstelling kwam burgermeester Weterings op het toneel die tot grote verbazing aan José Kortekaas, de erespeld Haarlemmermeer overhandigde. “José is als één van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis al ruim 10 jaar lang betrokken bij het inloophuis. Als coördinator, maar daarnaast ook als vrijwilliger. Kanker heb je 24x7, ook in het weekend en op feestdagen. En als je de gasten van je inloophuis centraal stelt, zoals José, ben je er altijd voor ze. En de extra tijd die dat kost noemt José passie-uren. Dit typeert Jose misschien wel het beste: passie voor de mensen in Adamas”, zeggen haar collega's. Reden voor de gemeente om trots op haar te zijn en haar de erespeld te geven.