Adamas-barbecue 31 augustus 2017

De weergoden waren ons gunstig gezind. De dag voor de barbecue en zelfs op de ochtend van de dag zelf kwam de regen nog met bakken tegelijk uit de hemel. Maar in de loop van de dag trokken de wolken weg en tegen vijven, het tijdstip waarop het feest zou beginnen, was de lucht stralend blauw en scheen de zon volop. Was het dan een beetje jammer dat de tuin van het Hyatt Place Hotel in Hoofddorp, waar de barbecue plaatsvond, in de schaduw lag? Ja, eigenlijk wel. Maar je kunt niet alles hebben in het leven.

Adamas bestaat dit jaar 10 jaar en het Hyatt Hotel had deze gelegenheid aangegrepen om de vrijwilligers van Adamas (gastvrouwen en -heren, masseurs, therapeuten, taxichauffeurs enz.) te verrassen met een heerlijke barbecue. En die vrijwilligers waren er dan ook in groten getale. De tuin van het hotel lag er gezellig bij: grote parasols in het midden, rondom gezellige tafels met felgekleurde kussens in de stoelen en… Zag ik dat goed? Ja, de prosecco stond ook al klaar. Het feest kon beginnen!

Marcia deed de aftrap. Ze heette ons allemaal van harte welkom en bedankte uiteraard de mensen van het Hyatt voor de uitnodiging. Iedereen kreeg een glaasje bubbels uitgereikt en toen kon er geproost worden, op 10 jaar Adamas, op het mooie weer, op elkaar. Kort daarna werd het buffet geopend. Wat zag het eten er heerlijk uit! Heerlijke sateetjes en hamburgers, malse zalm, knapperig brood, heerlijke salades en sausjes. Al snel stond er een lange rij en kon iedereen opscheppen waar hij of zij zin in had.

Aan de verschillende tafels kwamen de gesprekken inmiddels goed op gang. Vrijwilligers die elkaar al regelmatig spreken, leerden elkaar nog beter kennen. Vrijwilligers die vooral in het Spaarne werken, konden de banden weer eens aanhalen met de mensen uit het Inloophuis. Vrijwilligers die elkaar nog helemaal niet kenden, raakten al gauw aan de praat over hun grote gemene deler: Adamas. Toch is het grappig om te zien dat je al snel naar de mensen trekt met wie je de basistraining hebt gevolgd. De onderlinge band is heel hecht. Maar ik vond het ook heel leuk dat iemand met wie ik binnenkort in het Spaarne sta maar die ik nog niet had ontmoet, zich even kwam voorstellen. En zo werd het weer een avond vol nieuwe kennismakingen, warme gesprekken en gelukkig ook veel lachen. Wat een lieve, gepassioneerde mensen lopen er toch rond bij Adamas.

Het personeel van het Hyatt liep ondertussen af en aan met drankjes en, nadat ook de overheerlijke toetjes van het buffet verorberd waren, met koffie. Want hoewel de regen gelukkig was weggebleven, begon de avond toch wat fris te worden. Iets warms was welkom. De eerste vrijwilligers gingen inmiddels weer huiswaarts. Het was tenslotte een doordeweekse dag, dus de volgende dag moesten velen gewoon weer aan het werk. Tegen half 10 ging ook ondergetekende, tja het moet gezegd, weer eens als een van de laatsten weg. Een beetje koud geworden aan de buitenkant, maar met een heel warm hart.

 Evelien Veldhuizen