Wie is Ed Nieuwenhuizen?

Ed Nieuwenhuizen is onlosmakelijk met het Adamas verbonden en vanaf het eerste uur aanwezig. Als man van oprichterster Lily Nieuwenhuizen, als penningmeester en nu als bestuursadviseur. Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over inloophuizen en natuurlijk Adamas waar wij ontzettend blij mee zijn.

Hoe kom je bij Adamas terecht en wat is je functie?
Adamas is bij mij thuis aan de keukentafel geboren. Mijn echtgenote Lily Nieuwenhuizen schreef samen met mede-initiatiefnemer Cees Dercksen aan het visiedocument en tussen de kopjes thee en koffie door schoof ik aan. Daar ben ik besmet met het 'Adamas-virus'.
De initiatiefgroep groeide naar een tiental enthousiaste en deskundige kwartiermakers en enkele maanden later opende Adamas haar deuren in Nieuw-Vennep. Ik ben toen als penningmeester toegetreden tot het bestuur. Een paar jaar geleden heeft Maurice Kempes mijn taken overgenomen en sindsdien ben ik als bestuursadviseur actief.

Wat kom je halen en brengen?
Het Adamas Inloophuis was voor Lily en mij een antwoord op onze persoonlijke ervaring met kanker. Hoe je van een ingrijpende en angstige ervaring iets moois kan maken. Ik ben nog elke dag dankbaar voor de helende ervaring die Adamas mij heeft gebracht. Mijn ervaring met de missie en visie van Adamas, de organisatie, de financieën en de omgeving waarin Adamas opereert komt nog regelmatig van pas. Zo is er een mooie balans tussen halen en brengen.

Wat is je favoriete indoor-/outdooractiviteit?
Ik kan niet kiezen tussen de Adamas-modeshow en de film die de AdamasKids hebben gemaakt over hun confrontatie met kanker. Beide bundelen zo krachtig waar Adamas voor staat. Een prachtige helende ervaring voor de moedige sterren van de show en de film, maar ook voor hun naasten en omgeving. Het raakt een brede kring mensen rond Adamas en dat leidt tot bekendheid en betrokkenheid onder (nieuwe) gasten, vrijwilligers en sponsoren. Dit zorgt voor ultieme verbinding en bewust leven.

Welke liedjes vormen de soundtrack van je leven?
Tja, een heleboel. Maar er is er één die onvermijdelijk is: Lily was here van Dave Stewart en Candy Dulfer. Logisch én echt een lekker nummer!