Wie is José Kortekaas?

jose kortekaas Hoe ben je bij Adamas terecht gekomen?
Op een stormachtige avond in oktober 2005 belde onze hoofd initiatiefneemster Lily mij. Enthousiast door de telefoon, Joos ik weet het, we gaan samenwerken! Wil je helpen een Inloophuis opzetten? Normaal slaap ik heel goed, deze nacht was anders, vroeg wakker, achter google zoeken naar “wat is een Inloophuis”? Snel kreeg ik het antwoord. Enthousiast dezelfde dag op de thee bij Lily, het begin van een mooie carrière op een prachtige plek waar we iedere dag het verschil maken voor mensen die geraakt zijn door kanker. José heeft sinds het begin vele rollen vervuld, maar is sinds 2 jaar Coördinator Spaarne Gasthuis.

Wat kom je halen en brengen?
Wat ik kom halen is een werkplek met zingeving en de kans om me verder persoonlijk te ontwikkelen. Iedere dag is anders, ’s morgens niet weten welke gasten, ervaringen en hulpvragen op ons pad komen geeft afwisseling dat ik zeer waardeer.
Wat ik kom brengen is aandacht en liefde voor de medemens. Ook mijn kwaliteiten zoals zorgvuldigheid, creativiteit en oog voor detail gebruik ik dagelijks in mijn werk.

Wat is je favoriete outdoor activiteit?
Graag wandel ik in de natuur, fijn als de wind door mijn haren waait, even het hoofd helemaal leeg. Sinds wij een sloep hebben, heeft wandelen in de zomer er een concurrent bij gekregen. Het op het water zijn ervaar ik als rustgevend. Echt genieten! 

Wat is je favoriete bloem?
Ik hou enorm van bloemen. Onze tuin staat vol met bloemen en op onze tafel staat altijd een vaas met een mooi boeket. Het meest waardeer ik waterlelies. Vol verwondering kan ik er naar kijken. Bij donker en kou onzichtbaar diep in de vijvergrond en door licht en warmte ontluiken ze zich in groten getalen rijk bloeiend. Na zonsondergang keren ze terug naar binnen om weer tot hen zelf te komen. Metaforisch beeld voor mij.

Wat staat er op je bucketlist?
Jaarlijks een mooie reis maken om iedere keer weer, een “nieuw” stukje van de wereld te ontdekken.