Wie is Maurice Kempes?

Maurice 200 x 300
Hoe kom je bij Adamas terecht en wat is je functie?
5 jaar geleden heeft de initiatiefneemster van het Adamas Inloophuis, Lily Niewenhuizen mij gevraagd als sponsor mee te doen met het Kilimas 2012 project. Ik was direct gemotiveerd om mee te doen. Zo was ik één van de twintig deelnemers die de Kilimanjaro heeft beklommen, met als doel zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de financiële continuïteit van Adamas.

In de voorbereiding en na afloop van de beklimming ben ik ‘besmet’ geraakt met het Adamas virus. Wat een geweldig initiatief, wat een mooi huis en wat een geweldige mensen zijn daarin werkzaam! Dit voor de vele gasten die dit zo nodig hebben. In augustus 2012 heb ik de functie van penningmeester binnen het bestuur van Stichting Adamas Inloophuis van Ed Nieuwenhuizen overgenomen. Een functie die ik met veel plezier en energie vervul.

 
Wat kom je halen en brengen?
Als registeraccountant ben ik onder meer verantwoordelijk voor de advisering en de controle van jaarrekeningen van met name not-for-profit organisaties. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor Adamas. Dit omdat ik er veel voor terug krijg: enthousiaste coördinatoren, tevreden gasten, leerzame discussies binnen het bestuur, waardering voor mijn inzet, en ontwikkeling van mijn gevoelsbeleving.

Wat is je favoriete indoor/outdoor activiteit?
Mijn favoriete outdoor activiteit is wandelen: een korte wandeling door de duinen, heerlijk met een (dag)rugzak door de bergen van hut naar hut, of echt back to basic met een (zware) rugzak en tent een lange wandeling van enkele dagen tot weken. Het is voor mij een hele fijne manier om mijn hoofd leeg te krijgen. Heerlijk! 

Daarnaast ben ik graag in de tuin aan het werk. Heerlijk met mijn handen in de aarde.  

Wat staat er op je bucketlist?
Vorig jaar zomer heb ik een bucketlijst opgesteld… een lijst vol met leuke wensen. Ik zal er twee noemen:

1.    Wandelen van Hoek van Holland naar Nice over het lange afstandwandelpad GR5. Een afstand van circa 2.400km via de Ardennen in België, de Vogezen – Jura – Alpen naar Nice. Een fantastische uitdaging! Wellicht een mooie sponsorloop voor Adamas?

2.    Het oprichten van een ‘waarom-ben-ik-hier café’: door het lezen van het boekje “het why café” van John P. Strelecky ben ik geïnspireerd geraakt: onder het genot van een hapje / drankje mensen ontmoeten om ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen, mensen te triggeren, mensen in beweging te krijgen en nog veel meer.

 

In welk huis woon je graag?
Ik woon sinds half juli jl. in een fantastisch (hoek)huis in Bennebroek. Een geweldig  karakteristiek huis uit 1927, welke met hulp van één van mijn Kilimas vrienden, Ewald de Groot, geweldig mooi is verbouwd tot een heerlijke plek om te wonen en te verblijven. Een heerlijke tuin met veel zonlicht: een mooi hobby object om in de toekomst te veranderen. In een fantastische omgeving: genieten van de duinen, op fietsafstand van Haarlem, en uitzicht op de bollenstreek! Een plek die aanvoelt als mijn thuis!