We gaan bloggen . . .

Vorige week ontving ik en mijn collega’s een mail van Annelies, onze coördinator marketing en fondsenwerving. “Dames, we gaan bloggen! Leuk om Adamas vanuit een andere kant te belichten.” Inderdaad heel leuk ,maar tijdens ons eerstvolgende coördinatorenoverleg bleek óók dat we het best wel spannend vonden. Wat gaan we vertellen en hoe? Hoe vaak gaan we iets aanleveren, hoe houden we het leesbaar en interessant? Het was leuk om daar met elkaar over te brainstormen en volgens mij hebben we een leuke lijn uitgezet.

Een belangrijk punt was de vorm. We hebben in ons huis te maken met privacy. Onze gasten vertrouwen ons hun diepste gevoelens toe en vertellen over veel persoonlijk leed dat hun is overkomen. Het spreekt voor zich dat we hierover in onze blogs niet uit de spreekwoordelijke school klappen. Je kan ervan op aan dat wij, zoals altijd, heel zorgvuldig om gaan met wat ons wordt toevertrouwd.

Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog zo veel mensen zijn die niet weten wat er nou precies allemaal in ons huis te doen is en/of wat wij allemaal voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Daarover willen we graag schrijven. En niet alleen wij coördinatoren klimmen in de pen, of beter gezegd in het toetsenbord, ook de vrijwilligers gaan verhalen schrijven. Met al deze verschillende invalshoeken moet heel snel duidelijker worden waar het Adamas Inloophuis voor staat en wat wij allemaal bieden.

Dus we gaan bloggen! Persoonlijk vind ik het heel leuk. Door het schrijven van columns voor mijn woonwinkel ben ik een beetje thuis in het creëren van leuke verhalen, maar ik zie ook echt de meerwaarde voor Adamas en voor jou als lezer. Wat kan je de komende tijd van mij verwachten? Een inkijkje in het rouwproces van kinderen en jongeren maar ook verhalen over de lol die we met elkaar hebben. Over leuke uitstapjes, bijzondere ontmoetingen, aangrijpende verhalen en 'oja!-momenten'.

Ik wens je vooraf heel veel leesplezier.

AnitaAnita Notenboom

Coördinator Kinderen en Jeugd

blog anitaAnita is al vanaf het begin betrokken bij het Adamas Inloophuis. Ze is de styliste die het inloophuis inrichtte en daarna werd ze vrijwilliger bij de jeugd. Sinds 2011 is ze coördinator van de jeugdactiviteiten. Met veel enthousiasme en liefde zet zij zich in voor de jongeren en kinderen die het inloophuis bezoeken. Daarnaast geeft zij namens Adamas voorlichting op scholen om het onderwerp kanker in de klas bespreekbaar te maken.
Als zij niet bij of voor Adamas aan het werk is, is zij te vinden in haar woonwinkel, op de tennisbaan of gezellig thuis bij haar man Nico.
Anita schrijft over haar ervaringen gerelateerd aan het Adamas Inloophuis.