Gastvrouw in een notendop

Toen een tijdje geleden aan mij als gastvrouw werd gevraagd om als eerste een Blog te schrijven, zei ik uiteraard gelijk ja. Fijn om te doen omdat ik denk dat dit een leuke en fijne manier is om wat meer te kunnen vertellen over het Adamas inloophuis. In dit blog vertel ik hoe ik terecht ben gekomen bij het Adamas en in een notendop wat ik hier doe en vind.

Ik was verrast over het aanbod
Zo’n 2 jaar geleden liep ik met de gedachte om weer wat vrijwilligerswerk te gaan doen en had al eens gehoord van Adamas Inloophuis van een buurvrouw, die getroffen was door kanker en hier al eens was geweest. Ik was nieuwsgierig over wat er in dit huis geboden werd en was verrast over de hoeveelheid workshops, massages, psychische begeleiding waar gasten gebruik van konden maken en zag op de foto een mooi huis. Ze zochten gastvrouwen!  

Interesse voor de functie als gastvrouw
Eerlijk gezegd wel even getwijfeld, omdat ik ervan uitging dat ik niet zoveel zou kunnen betekenen voor de gasten die dit huis bezochten, omdat ik op dat moment (gelukkig) nog geen mensen in mijn omgeving had, die getroffen waren door kanker, dus hierin geen ervaring. Toch de stoute schoenen aangetrokken en een berichtje gestuurd dat ik wel geïnteresseerd was voor de functie als gastvrouw. Ik werd uitgenodigd voor een intakegesprek en had echt geen flauw idee wat ik kon verwachten.

De deur ging automatisch open en er heerste een fijne sfeer
Best een beetje zenuwachtig en tegelijkertijd nieuwsgierig liep ik het pad op en was aangenaam verrast toen de deur automatisch openging en er gelijk iemand naar me toe kwam. Dat stapt toch prettig binnen. Ik had een leuk gesprek en de open, lichte, warme sfeer van het huis voelde fijn en maakte dat ik ja zei tegen de basiscursus. Tijdens deze cursus gebeurde er in ieder geval 2 dingen. We kregen een kleine indruk van wat we konden verwachten als gastvrouw, maar vooral werd er een band gesmeed tussen gastvrouwen in opleiding. Je bent daar allemaal omdat je er wilt zijn voor een ander en dat schept hoe dan ook een band.                                                                                                             

Een plek waar echt geluisterd wordt
In de afgelopen 2 jaar heb ik kunnen ervaren hoe waardevol dit huis voor mensen is, die op wat voor een manier dan ook te maken krijgen met kanker. Een plek waar echt geluisterd wordt, waar je zo vaak als je wilt je verhaal mag vertellen, er ruimte is om je verdriet de ruimte te geven, maar ook een plek waar de gedachten verzet kunnen worden door workshops en er ontspanning geboden wordt door massage en yoga. Echte cadeautjes in een zware tijd.

Top Team!
Als gastvrouw/heer werken bij het Adamas betekent dat je te maken krijgt met een kwetsbare groep mensen die verdrietige, ingewikkelde, mooie, fijne en persoonlijke verhalen en vragen delen. Er kunnen zijn voor deze gasten lukt wat mij betreft alleen optimaal, omdat ik samenwerk met een heel fijn team waar ik mezelf veilig voel en waarvan ik weet dat we er voor elkaar zijn.  Ben je na dit blog ook nieuwsgierig heb je tijd en durf je jouw stoute schoenen aan te trekken? Kom eens langs, de deur gaat ook voor jou automatisch open!Monique van Poeteren

Gastvrouw Adamas Inloophuis

Sinds 2 jaar is Monique van Poeteren gastvrouw bij het Adamas Inloophuis.                       
Werken met mensen groot en klein is waar ze heel gelukkig van wordt. Met veel plezier werkt ze op dinsdagochtend samen Foto Moniquemet fijne collega’s. In het afgelopen jaar is zij het vaste gezicht bij de nabestaanden groepen geworden, omdat ze hier alles in kwijt kan wat ze graag doet. Een luisterend oor bieden, warmte en een helpende hand bieden om het leven weer wat leuker te maken. Buiten het Adamas inloophuis heeft Monique een eigen coachpraktijk voor kinderen en volwassenen die hulpvragen hebben op het gebied van leven, leren, opvoeden en rouw. Verder tennist, schildert en schrijft ze graag verhalen en gedichten en vindt het fijn om thuis te zijn met man en 3 kinderen.      
Haar motto: Kracht zit m niet in hoe sterk je bent, maar in het geloof in je eigen kunnen!